Mersin’de yerel yönetimlerde kadın kentleri inşası konuşuldu

DEM Parti Kadın Meclisi, yerel yönetimlerde kadın iradesini güçlü kılmak adına Mersin’deki kadın örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda kadın kentleri inşasında gözetilecek yol ve yöntemler konuşuldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, yerel seçimlere doğru giderken kadın örgütleriyle bir araya geldi. Yerel yönetimlerde kadın bakış açısını güçlendirmek, kadınların görüş ve önerilerini almak adına düzenlenen toplantıya DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü ve Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, DEM Parti Akdeniz Belediye Eş Başkan adayı Nuriye Arslan, Barış Anneleri ve çok sayıda kadın örgütü temsilcisi katıldı.

“SEÇİM BEYANNAMEMİZ VAATTEN ÇOK ÖTE”

Kadınlara yönelik sorunların ve çözümlerin kadınlarla birlikte konuşulmasını parti olarak bir gelenek haline getirdiklerini belirten Türkoğlu, seçim beyannamesini kadınlarla görüşerek oluşturduklarını söyledi. Bu beyannameye vaat olarak bakmadıklarını vurgulayan Türkoğlu, “Bizler seçim beyannamemizi kadınlar ile birlikte hazırlıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız kadınların yaşamına dokunan yerlerde çalışma yapıyorlar. Biz beyannamemizi bir vaat olarak görmüyoruz. Biz kadınlar nasıl bir kentte yaşamak istiyoruz, kentteki sorunlar neler, belediyeler bunları nasıl çözebiliriz perspektifle yaklaşıyoruz.  Partiler sorunlara çözüm politikaları üretirken yerelden başlamalı. Seçim beyannameleri sorunlara dair bir belgeyse, o belgenin de sorunun muhataplarına dokunarak hazırlanması lazım” dedi.

“KADIN KENTLERİ YARATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kürt kadın hareketinin erkek iradesine ve ataerkil sisteme karşı uzun yıllardır müdahalelerde bulunduğunu vurgulayan Türkoğlu, iktidarın buna karşı kayyum sistemini geliştirdiğine dikkat çekti. Kadınların sorunlarının mahallelerde, iş yerlerinde, evlerde kadınlara temas ederek çözülebileceğini dile getiren Türkoğlu, şunları kaydetti:

“Yerel demokrasiyi kadın iradesi olmadan ele alamıyoruz. Bizim nihai hedefimiz sadece Kürdistan’a kadın belediyecilik sistemini getirmek değil aynı zamanda batı illerinde de kentlerin kadın kenti olma ihtimalini değerlendirerek politikalar üretmektir. Bu nedenle seçim beyannamemizi de Türkiye’deki bütün kadın hareketinin bileşenlerinin içerisinde olduğu önerilerle hazırlamak istiyoruz.”

Paylaş

İlgili Yazılar